Znakovi da trebate odmor

Zamislite recimo da vaša kći stoji ispred vas, crvenog lica i suznih očiju. Možete vidjeti znakove po cijelom tijelu da joj je potrebna pauza i nekoliko sati sna učinit će ovaj razgovor mnogo lakšim ujutro. Ali što se događa kada nema nikoga da vam kaže da idete u krevet ili se odmorite? Što se događa kada vaše tijelo govori: “Trebam obrok i odmor”?

Kako znate kada vam treba malo vremena?

Zapravo, umjesto da vidimo znakove u sebi, nastojimo reći stvari poput: “Ako mogu samo proći kroz ovaj tjedan.” I “Samo trebam proći kroz još nekoliko dana.”

Ne tvrdimo da ustrajnost nije važna ili da nema vremena da samo sve prođe. Svi znamo da je ustrajnost važna životna vještina. Ali ipak moramo ponekad. Moramo se bolje uvjeriti u potrebu za pauzom i neobveznom distrakcijom poput Lucky Nugget casino app i tako dobro shvatiti našu potrebu za odmorom kao što to činimo za našu djecu. Ali kako? Koji su znakovi da vam treba odmor?

Osjećate stres prije nego što uopće ustanete iz kreveta, jer ste preopterećeni. Noć prije ste otišli u krevet sa osjećajem krivnje, jer ste loše reagirali na svog supružnika, djecu, prijatelje, suradnike i tako dalje… Ne možete mirno sjediti, jer mozak “neprekidno radi”. Ne možete ostati na vrhu popisa obveza, jer ste uvijek bar jedan korak iza. Nemate vremena da budete sami sa sobom, kako biste “odmorili svoju dušu”. Cijeli dan brinete o svemu, kao da će sva ta briga stvarno pomoći.Osjećate da je situacija gora nego što stvarno jeste, jer se sve čini prevelikim i preteškim. Osjećate da će se “zemlja prestati okretati” ako nešto ne uradite. Čak niste ni završili s trenutnim projektom, a još 10 vas čeka na radnom stolu. Sve ćete bolje isplanirati ako neko vrijeme “pobjegnete” od svega. Vaše emocije vas preuzimaju prije nego što shvatite što se dogodilo. Osjećate se loše zbog pauze koju ste uzeli, a još se niste ni odmorili.